Kaas

In de valleien van de Piëmonte worden allerlei kaassoorten geproduceerd. Verse kazen worden vaal als antipasti geserveerd in Italië. Zeker in Piëmonte hoort een stukje kaas ook aan het eind van de maaltijd, samen met een passende rode wijn. Elke streek heeft zo haar eigen kaas.

Murazzano DOP

Een verse kaas met volle schapenmelk of gemengd met koeienmelk (ten minste 60% schapenmelk). De smaak is fijn geurig met een aangename indruk van schapenmelk. Het wordt geproduceerd in 43 steden van de Langhe. 

Raschera

Een semi-vette kaas, onverhit, semi-hard geperst. De kaas heeft een delicate smaak, typisch geurend en mild pittig indien gekruid. Het wordt geproduceerd in de gehele provincie Cuneo.

Bra

Een onverhitte geperste kaas. De zachte kaas wordt gedurende ten minste 45 dagen gerijpt, de harde voor zes maanden. De minder kruidige is aangenaam geurend, mild pikant en hartig. De harde Bra heeft een pikante smaak en is mild, vol en intens van smaak. Het wordt geproduceerd in de gehele provincie Cuneo.

Toma Piemontese

Half verhitte kaas met een zachte textuur, gerijpt in traditionele grotten en een gunstig klimaat voor ten minste 60 dagen. Het heeft een zoete smaak en aangenaam en delicaat aroma. Het wordt geproduceerd in de Italiaanse provincie Cuneo en een groot deel van Piemonte.

Bron: InfoPiemonte.eu

Maak jouw eigen website met JouwWeb