Asti (AT)

Glooiende heuvels met haar dorpen, kastelen en klokkentorens. Een prachtig uitzicht over wijngaarden die zich kilometers uitstrekken.

De zachte bubbels Italië's meest beroemde, met inbegrip van de uitdagingen van de Palio en de Abdij van Vezzolano

Het toepassingsgebied Asti wordt gekenmerkt door grote uniformiteit vanwege de aard van de oude zand afzettingen van mariene oorsprong waarvan gemodelleerd door erosie, de vormen van de hellingen. Het strekt zich uit van Poirino, afbakening van het gebied naar het westen, naar de diepe snede waar de rivier Tanaro, die de oostelijke grens vormt. In het noorden is de limiet genuanceerder pads op de heuvels van de Po en de Monferrato, waar de rijkste afzettingen van klei bepalen zachtere vormen.

Het gebied heeft een wijnbouw wijd gehistoriseerd, vooral in het heuvelachtige noorden die de vallei van de Tanaro bepaalt - in de Scurzolengo, Castagnole Monferrato, Grana Montemagno, Refrancore, Viarigi en Portacomaro. In deze gebieden is de wijnproductie wordt gekenmerkt door de teelt van Barbera, wijst ook op de teelt van inheemse wijnstokken die Ruchè, Malvasia en Grignolino.
Aan de noordkant, terwijl er sprake is van een ruimte gewijd aan de teelt van wijnstokken, zoals Albugnano en Freisa d'Asti, terwijl in het zuiden van het gebied, Cisterna d'Asti.

De nederzetting systeem is complex, het resultaat van twee fenomenen belangrijke territoriale: aan de ene kant de neiging van de scope worden gekarakteriseerd als een gebied van het wegvervoer supra, waarin een organisatie lineair langs de Turijn-Alessandria Straat begunstigd van Frankrijk; de andere, het proces van de bouw van de gemeentelijke district van Asti, die is toegenomen de waarde van de middelpuntzoekende stad, vooral voor de nederzettingen op de heuvels van Monferrato.
Vandaag is herkenbaar een proces dat leidt tot de herbezetting van de vallei voor commerciële en productie behoeften.

De provincie Asti is gelegen in het zuiden van Regio Piëmonte. Het territorium maakt voor het grootste gedeelte deel uit van de wijnstreek Monferrato, die onder andere de Barbera d'Asti en Barbera del Monferrato voortbrengt. Het zuidelijkste gedeelte maakt deel uit van de streek de Langhe die bekendstaat om haar (witte) truffels. 

Kleine opsomming van wat deze provincie te bieden heeft:
* Prachtig heuvellandschap met diverse dorpen, kastelen en klokkentorens.
* De heuvels van de Monferrato met haar prachtige wijnen.
* Het middeleeuwse centrum van de stad Asti
* D
e kastelen van Piea en San Martino Alfieri
* D
e steden van Castell'Alfero, Montiglio en Costigliole, wat eens de residentie was van de Gravin van Castiglione.

Op de derde dinsdag van september wordt in Asti een palio gehouden

Maak jouw eigen website met JouwWeb