Verbana - Cusio - Ossola (VB)

Ga op een veerboot en ontdek de charme van Piëmont met meren, omgeven door prachtige tuinen en elegante historische paleizen.

Lago Maggiore, één van de beste internationale toeristische bestemmingen en inspiratiebron voor schrijvers en dichters zoals Dickens, Stendhal, Flaubert en Hemingway, met haar Borromeïsche eilanden (Isola Bella, Isola dei Pescatori en Isola Madre) en de prachtige steden van Verbania, Baveno, Stresa en Arona. Ortameer met het eiland van San Giulio en het klooster uit de 11e eeuw; Mergozzo Lake en de avontuurlijke emoties teruggeroepen door de rotsachtige holms van Cannero, in een rustige stuk land. Cannero Riviera en Cannobio Lido werden ook de Europese blauwe vlag 2012 toegekend door de Stichting voor milieu-educatie voor de kwaliteit van haar water, schone stranden, efficiënte diensten en huisvesting.

Niet ver van de meren, de natuurparken van Val Grande, Veglia Devero, Mottarone en Lagoni di Mercurago, de Toce waterval in het niet-verontreinigde Formazza-dal, Mount Rosa en de honderden wandelen en mountainbikeroutes, evenals wilde beken voor kanovaren en kajakken.

Echte smaak liefhebbers vindt zeldzaamheden zoals de Vigezzo vallei gerookte ham, Ossola Valley mortadella, berg grasland kaas Bettelmatt en de grote DOCG wijnen, gemaakt met Nebbiolo druiven, Ghemme en Gattinara. In de lente en de zomer zijn de bloeiende parken en tuinen echte explosies van kleuren en schoonheid. Maak een wandeling langs de paden van de bloem in rondleidingen langs de weg van Camellias op Isola Madre, uniek in de wereld voor haar variëteiten, of de weg van rodondendrons die op Villa San Remigio enorme afmetingen kunnen bereiken. Voor een onvergetelijke ervaring, neem een duik in de openlucht bad van warm water op Premia de spa, in Antigorio Valley, omringd door sneeuw.

Maak jouw eigen website met JouwWeb