Wandelen en Fietsen

Piemonte heeft voor elk wat wils in ieder seizoen en biedt een groot sportief aanbod. Skiën en langlaufen in de winter; een stad bezoeken in het voorjaar; wandelen, fietsen/mountainbiken, paardrijden, golfen, vissen of kanoën in de zomer en gastronomisch genieten in de herfst. Een plek waar men het hele jaar kan genieten. 

Wandelen

In de hele regio Piëmonte en dus ook in de provincie Cuneo zijn diverse GLS wandelroutes (rood wit) uitgezet en goed gemarkeerd met bordjes.

 

Het landschap in de Langhe en Monferrato is sterk heuvelachtig en dat is zelfs voor de getrainde Nederlandse wandelaar toch weer even wennen. Dat neemt niet weg dat er voor ieder niveau diverse wandelroutes aanwezig zijn.

 

Zo zijn er in Murazzano vijf routes van het Deserta Langarum. De groene route 19,9 km, de roze route 3,3 km, de blauwe route 6,9 km, de gele route 9,3 km en de rode route 10,6 km. Het is natuurlijk ook mogelijk om gaandeweg de route over te stappen op één van de andere routes

 

Voor wie het heuvellandschap van de Langhe en Monferrato niet uitdagend genoeg is kan zijn hart ophalen in de bergen of één van de vele ongerepte valleien die de provincie Cuneo rijk is. Er zijn in de diverse gebieden, zoals de Valle Po, de Valle Tanaro of het Parco delle Alpi Marittime, diverse tochten uitgezet variërend in lengte en zwaarte.

Fietsen

Ook fietsers kunnen hun hart ophalen in onze regio. Door het sterk heuvelachtige landschap is het wel noodzakelijk om al enigszins getraind te zijn. De wegen zijn bijzonder rustig, goed geasfalteerd en gaan kris kras door het landschap. Het is daardoor mogelijk om op verschillende tochten uit te zetten of om van a naar b te komen. In de directe omgeving zijn ook een aantal tochten c.q. beklimmingen uitgezet zoals de beklimmingen van de kampioenen, de (6) Salite dei Campioni en een tocht rond Murazzano. 

 

Voor mountainbikers is het heuvelachtige landschap natuurlijk uitermate geschikt. In de regio zijn diverse mountainbike routes, waarvan er een aantal ook echt met bordjes zijn uitgezet, zoals in Marsaglia.