Vercelli (VC)

"Land van water. Land van emoties." Deze woorden kunnen goed beschrijven de provincie Vercelli rond de gehele loop van de Sesia-rivier vanaf het voorjaar op Monte Rosa naar de rivier de Po. Een buitengewone verscheidenheid van natuurlijke omgevingen, evenals zeer interessante historische en artistieke monumenten.

Een andere interessante bestemming is het Walser Museum in Alagna Valsesia dat de geschiedenis en cultuur vertelt van de Walser-mensen die, tussen de 13e en 14e eeuw, verhuisd van Zwitserland koloniseren naar deze vallei.

Kilometer na kilometer van rijstvelden op de vlakten maken het land nog meer fascinerende als de seizoenen veranderen. Winter wordt gedomineerd door donkere kleuren, de lente is het moment van ontwaakt ontluikt en het water dat begint vullen de rijstvelden hen verandert in een grote spiegel; zomer weerspiegelt het groen van de rijst planten groeien, en in het najaar, de rijst klaar om te worden geoogst bochten goud. Het werk op de rijstvelden vandaag is volledig gemechaniseerde, maar de herinneringen van handenarbeid - featured in Giuseppe De Sanctis de onvergetelijke film "Riso Amaro" in 1949 - zijn nog steeds in leven. De film werd bijna volledig opgenomen op locatie in het platteland van Vercelli, en specifiek op een boerderij Veneria di Lignana. Actrice Silvana Mangano speelde een schoffel rijst. Nadat de vlakten de heuvels waar Gattinara en Bramaterra wijnen worden geproduceerd komen.

De vallei van de Sesia - genaamd de "groenste vallei in Italië" - trekt duizenden kano en kajak liefhebbers elk jaar, trekkers en wandelaars in de warmere maanden en skiërs naar de resorts aan de voet van de Monte Rosa in de winter. Kunst en cultuur liefhebbers zullen genieten van de Sacro Monte in Varallo, de meest oude Sacro Monte in Noord-Italië en UNESCO World Heritage Site.

De compound omvat vijftig of zo kapellen beeltenis van de passie en de dood van Christus. Schilderijen en beelden van de life‐sized zijn door grote kunstenaars, zoals Gaudenzio Ferrari en Tanzio da Varallo.

Maak jouw eigen website met JouwWeb